Vacature Content Creator

Als (Parttime) Content Creator zorg jij voor aantrekkelijke (online) marketingmiddelen waarmee wij kwalitatieve leads voor onze klanten in de IT-branche kunnen genereren. Onze online marketingcampagnes kunnen niet draaien zonder documenten als whitepapers. Zo’n document moet niet alleen de juiste informatie overbrengen, het moet ook aantrekkelijk genoeg zijn voor de lezer om verder in zee te willen gaan met het bedrijf. Hoe meer je daarin slaagt, hoe meer succes wij boeken. De rol van Content Creator is voor ons dus van essentieel belang waarbij het zwaartepunt voornamelijk op het schrijven van teksten ligt.

Dit vind je gaaf

✔️ Schrijven van converterende teksten

✔️ Proactief meebouwen aan de online presence van onze klanten

✔️ In de huid van de klant kruipen en IT-vraagstukken in de markt doorgronden

✔️ Vormgeven van aantrekkelijke documenten

✔️ Jezelf blijven ontwikkelen in je vakgebied

Hoe je onze klanten gaat helpen

Als Content Creator werk je voornamelijk samen met onze strategen, de content coördinator en de klanten zelf. De strategen bepalen de koers die de klant gaat varen, de content coördinator zorgt voor de uitwerking en het proces daaromheen en jij bent (mede) verantwoordelijk voor de executie. Je zult te maken krijgen met het schrijven van veel verschillende documenten zoals webteksten, blogs, (SEO) landingspagina’s, referentiecases, whitepapers, product papers, e-books, persberichten en infographics. Deze ga je vervolgens ook opmaken.

Het is jouw taak om te zorgen dat de lezers warmer worden voor de (IT) merken die wij vertegenwoordigen. Jouw werk is de basis van al onze inspanningen! Er is veel ruimte voor creativiteit en eigen inbreng. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is.

Jij bent…

Een echte informatiespons. Ken jij een bepaalde oplossing nog niet? Je duikt het internet in, ondervraagt je collega’s en struint documenten door. Binnen no-time vertaal je dit naar een goede tekst. Creativiteit is je tweede natuur en je hebt gevoel voor esthetiek. Binnen de grenzen van de huisstijl maak je designs waarbij je de basisprincipes van marketingpsychologie meeneemt. Verder vragen wij het volgende van je:

✔️ HBO of WO-denkniveau

✔️ 2 tot 5 jaar werkervaring

✔️ Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

✔️ In de basis bekend met online marketing (Google Ads, Analytics, e-mail, social, etc.)

✔️ Ervaren met Adobe Photoshop, Indesign en Illustrator (Premiere Pro is een pré)

✔️  Interesse om IT te willen begrijpen

✔️ Zelfredzaam en een tikkeltje eigenwijs

Leadgate Europe heeft je wel wat te bieden!

✔️ Een creatieve baan voor 24 uur per week

✔️ Verantwoordelijkheid, vrijheid en zelfstandigheid

✔️ Ongelimiteerde vakantiedagen

✔️ Flexibele werktijden

✔️ Mogelijkheden tot thuiswerken

✔️ Gratis lunch

✔️ De mogelijkheid om in je korte broek of rok naar kantoor te komen

✔️ Een eigen laptop

✔️ Telefoonvergoeding

✔️ Gratis tafeltennis- en tafelvoetbal lessen van onze directeur

Reageer direct!

Zin om samen met ons de marketing binnen de IT naar een hoger plan te tillen? Stuur dan je CV met een motivatiebrief naar Jordi Lingen via j.lingen@leadgate.eu.

Heb je eerst nog vragen en/of opmerkingen over de invulling van deze functie? Neem dan contact op met Shirley Looije via s.looije@leadgate.eu.