Vacature Content Coördinator & Creator

Als Content Coördinator & Creator zorg jij ervoor dat ons contentteam aantrekkelijke (online) marketingcontent maakt, waarmee onze online marketeers thought leadership en kwalitatieve leads voor onze klanten in de IT-branche kunnen genereren. Je bent verantwoordelijk voor ons contentproces en redigeert opgeleverde contentstukken. Daarnaast heb je regelmatig contact met onze klanten om de oplevering van alle contentstukken in zo goed mogelijke banen te leiden. Zoals je leest ligt het zwaartepunt van de rol op het coördineren, maar er wordt ook van je verwacht dat je op regelmatige basis zelf in de pen klimt om contentstukken te maken en/of grafisch op te maken.

Dit vind je gaaf

✔️ Coördineren van het contentproces

✔️ Opstellen van briefings waarin precies staat wat we gaan maken

✔️ Redigeren van teksten geschreven door andere copywriters

✔️ Zelfstandig schrijven van converterende teksten

✔️ Vormgeven van aantrekkelijke documenten

✔️ Proactief meebouwen aan de online presence van onze klanten

✔️ In de huid van de klant kruipen en IT-vraagstukken in de markt doorgronden

✔️ Jezelf blijven ontwikkelen in je vakgebied

Hoe je onze klanten gaat helpen

Als Content Coördinator & Creator werk je voornamelijk samen met ons contentteam, onze strategen, onze online marketing specialisten en de klanten zelf. De strategen bepalen de koers die de klant gaat varen en jij bent (mede) verantwoordelijk voor de executie. Je zult te maken krijgen met het coördineren of zelfstandig schrijven van veel verschillende documenten zoals webteksten, blogs, (SEO) landingspagina’s, referentiecases, whitepapers, product papers, e-books, persberichten en infographics. Ook de grafische opmaak van deze documenten hoort daarbij. Verder zul je regelmatig interviews met onze klanten bijwonen om jezelf of de copywriter optimaal te helpen zoveel mogelijk relevante informatie op te halen bij onze klant.

Het is jouw taak om te zorgen dat de lezers warm worden voor de (IT) merken die wij vertegenwoordigen o.b.v. de content die Leadgate oplevert. Jouw werk en het werk van onze copywriters is de basis van al onze inspanningen! Er is veel ruimte voor creativiteit en eigen inbreng. Dat maakt dat geen dag hetzelfde is.

Jij bent…

Een echt informatiespons en hebt een sterke helicopterview, waardoor je zonder moeite veel ballen tegelijkertijd in de lucht kunt houden en knelpunten kunt oplossen. Je bent stressbestendig en vindt het prettig om samen aan een resultaat te werken. Is een onderwerp waarover wij content schrijven je nog niet helemaal bekend? Je duikt het internet op, ondervraagt je collega’s en struint documenten door. Binnen no-time vertaal je dit naar een goede briefing en redigeer je het eindresultaat naar een goede tekst. Creativiteit is je tweede natuur en je hebt gevoel voor esthetiek. Binnen de grenzen van de huisstijl maak je designs waarbij je de basisprincipes van marketingpsychologie meeneemt. Verder vragen wij het volgende van je:

✔️ Een afgeronde HBO/WO opleiding

✔️ Minimaal 2 jaar werkervaring

✔️ Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

✔️ Ervaring met Adobe Photoshop, Indesign en Illustrator

✔️  Interesse om IT te willen begrijpen

✔️ Zelfredzaam en een tikkeltje eigenwijs

✔️ Basis bekendheid van online marketing is een pré

Leadgate Europe heeft je wel wat te bieden!

✔️ Een creatieve baan voor 32 – 40 uur per week

✔️ Veel verantwoordelijkheid, vrijheid en zelfstandigheid

✔️ Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden

✔️ Een open cultuur

✔️ De mogelijkheid om in je korte broek of rok naar kantoor te komen

✔️ Gratis lunch en tussendoortjes op kantoor

✔️ Flexibele werktijden

✔️ Mogelijkheden tot thuiswerken

✔️ Een eigen laptop

✔️ Telefoon- en thuiswerkvergoeding

✔️ Tafelvoetballessen van je collega’s

✔️ Geen harde limiet aan het aantal vakantiedagen dat je mag opnemen

✔️ Jaarlijks een betaalde teamtrip naar het buitenland bij het behalen van onze bedrijfsdoelstellingen

Reageer direct!

Zin om samen met ons de marketing binnen de IT naar een hoger plan te tillen? Stuur dan je CV met een motivatiebrief naar ons via solliciteren@leadgate.eu.