Bezig met laden...

De IT sector is vooral online actief qua werkzaamheden. De kans is groot dat medewerkers de hele dag achter hun computer zitten om informatie op te zoeken of klanten te helpen. Hier begint de eerste fase van het aankoopproces. Maar zou het niet prettig zijn als je jouw potentiële klanten automatisch door het aankoopproces kan loodsen? Enter: marketing automation.

Alt


Tegenwoordig vindt 70% van het aankoopproces online plaats. Ook jouw potentiële klanten en werknemers doen uitvoerig online research om antwoorden te vinden en zich verder te informeren over producten en diensten die aansluiten bij hun behoeftes. Ze lezen artikelen en reviews, krijgen marketing emails, en downloaden een e-book of whitepaper. De kunst is om juist in de beginfase van het aankoopproces goed vindbaar te zijn om je potentiële klanten vroeg kennis te laten maken met jouw merk.

Wat is marketing automation?

Nadat jouw potentiële klant kennis heeft gemaakt met jouw merk wil je hem of haar door de verschillende fases van het aankoopproces loodsen met als belangrijkste doelstelling: leadgeneratie. Marketing automation is software die jouw hierbij helpt door het automatiseren van verschillende fases van het aankoopproces en zo jouw leads door het hele proces helpt. Hierdoor beleven leads jouw merk op een optimale manier doordat iedere lead op het juiste moment de juiste content krijgt die past bij de fase van het aankoopproces. Zo hoort marketing te zijn, toch?

Het gebruik van marketing automation voor jouw organisatie
Alleen het gebruiken van de juiste marketing automation software gaat niet het verschil maken voor jouw bedrijf. Wat je wilt zijn specialisten die de markt kennen en weten hoe ze leads op de optimale manier door het hele aankoopproces heen moeten loodsen. Dit noemen we marketing automation as a service. Zowel automation software als onze specialisten in één pakket die jouw geautomatiseerde aankoopproces uit handen nemen. Als gevolg krijg jij meer leads van een hogere kwaliteit, een beter inzicht in jouw doelgroep, in minder tijd, tegen lagere kosten.


Wil je meer weten over marketing automation en de voordelen voor jouw IT organisatie? Download dan nu onze gratis whitepaper in de kolom aan de rechterzijde!

 

Alt

 

Ons team helpt uw organisatie bij het verhogen van uw online rendement. Benieuwd wat Leadgate voor uw IT organisatie kan betekenen? Wij helpen u graag verder!

 

Alt

Feddo van der Molen, Online Marketing Specialist voor IT-organisaties.

Delen