Bezig met laden...
Bijna 18 jaar geleden introduceerde Google het platform AdWords met een eenvoudig doel: het voor mensen gemakkelijker maken om een online verbinding te maken met een bedrijf. Google bood op deze manier relevante en waardevolle advertenties tijdens een zoektocht naar bijvoorbeeld een spamfilter, een firewall of LAN oplossingen. Dit idee leidde tot het eerste reclameproduct met als resultaat de reclamebusiness die Google vandaag de dag heeft opgebouwd.
 
Sindsdien is er veel veranderd in de online wereld. De smartphone is een groot onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Mensen schakelen steeds sneller over van het zoeken naar spullen, naar het kijken van video’s, het spelen van games, etc. Het gevolg hiervan is dat marketeers steeds meer mogelijkheden hebben om de consument te bereiken via verschillende kanalen. Deze mogelijkheden zijn nog nooit zo groot geweest, maar het is ook nog nooit zo ingewikkeld geweest.
 
Door de jaren heen zijn de Google-advertenties geoptimaliseerd. Google introduceert daarom eenvoudigere merken en oplossingen voor de verschillende advertentieplatformen: Google Ads, Google Marketing Platform en Google Ad Manager. Met deze nieuwe merken kunnen adverteerders en uitgevers van elke omvang de juiste oplossingen voor hun bedrijf kiezen, waardoor het voor hen nog gemakkelijker wordt om waardevolle, betrouwbare advertenties te leveren.

Google AdWords wordt Google Ads

Het nieuwe merk Google Ads vertegenwoordigt het volledige scala aan advertentiemogelijkheden dat Google vandaag de dag aanbiedt. Zij helpen marketeers met het leggen van contact met miljarden mensen die gebruikmaken van de zoekmachine, video’s bekijken op YouTube, nieuwe plaatsten verkennen op Google Maps, apps ontdekken op Google Play, etc.

Sterke samenwerking met Google Marketing Platform

Google zorgt voor een sterkere samenwerking van enterprise marketingteams door de DoubleClick advertentieproducten en de Google Analytics 360 Suite samen te brengen tot één merk: Google Marketing Platform. Google Marketing Platform helpt marketeers hun doelen te bereiken door voort te borduren op bestaande integraties tussen Google Analytics 360 Suits en DoubleClick Digital Marketing. Het platform helpt marketeers bij het plannen, kopen, meten en optimaliseren van digitale media en klantervaringen op één plek. Lees hier meer informatie over Google Marketing Platform.

Google Ad Manager: een verenigd platform

Google erkent dat de manier waarop uitgevers inkomsten genereren, verandert is. Uitgevers moeten in staat zijn om hun bedrijven eenvoudig en efficiënt te beheren. Dit is de reden dat Google de afgelopen drie jaar gewerkt heeft aan het samenbrengen van DoubleClick for Publishers en DoubleClick Ad Exchange in een compleet en uniform programmatic platform onder een nieuwe naam: Google Ad Manager. Lees hier meer informatie over Google Ad Manager.
 
Delen

Wilt u meer weten over Google introduceert nieuwe oplossingen voor adverteerders?

Leadgate richt zich op alle organisaties binnen de IT. Alle mensen werkzaam binnen Leadgate hebben een IT achtergrond, begrijpen hoe de markt werkt en hebben technologische kennis.

Wilt u weten wat Romy Louwe voor u kan betekenen op het gebied van Google AdWords. of op het gebied van Online Marketing. Wilt u daarnaast weten wat uw online mogelijkheden zijn in het verkrijgen van meer leads, meer bezoekers, meer awareness of een beter online resultaat? Neem dan eens contact op met ons.

Overig Nieuws

Alt
Vacature Junior Online Marketing Specialist
| 05 september 2018 |
Als Junior Online Marketing Specialist zorg je er samen met je collega’s uit het Online Advertising-team voor dat de juiste traffic voor onze klanten
Lees Meer
Alt
Alles wat je moet weten over de laatste update van Google Ads
| 05 september 2018 |
Kopregels en beschrijvingsregels uitgebreid Het aantal kopregels wat getoond kan worden is namelijk uitgebreid: van 2 naar 3 kopregels. Verder is het
Lees Meer
Alt
4 redenen waarom dit misschien wel de meest productieve vakantieperiode ooit was
| 04 september 2018 |
1) We hebben meer zon gezien De zon heeft een positieve invloed op ons lichaam en gedrag. Lekker op het strand in de zon. Een herkenbaar moment voor jou
Lees Meer