Bezig met laden...

Content marketing is een populair marketingmiddel binnen de B2B. Uit een onderzoek van PIM en Spotler blijkt in 2017 83% van de B2B gerichte bedrijven gebruik maakt van content marketing. In 2016 was dit 70%. Wat zou de reden zijn van deze ontwikkeling? Waarom gebruiken bedrijven content marketing in de B2B?

 

“Content marketing is het maken, aanbieden en verspreiden van content die aansluit op een vooraf geïdentificeerde behoefte om zo nieuwe relaties aan te gaan en bestaande relaties te versterken.”
 

Waarom gebruiken bedrijven content marketing in de B2B?

De reden waarom bedrijven content marketing gebruiken in de B2B is leadgeneratie. Wanneer de inhoud overtuigt, is de kans dat de prospect zijn gegevens achterlaat groter. De prospect heeft dus interesse in meer informatie van jou of in jouw product of dienst.
 

Een andere reden dat content marketing populair is in de B2B markt is dat de vindbaarheid van jouw bedrijf optimaliseert in zoekmachines. Dat wil zeggen dat jouw bedrijf eerder te zien is in Google, Bing, Yahoo etc. als men informatie probeert te zoeken. Je SEO resultaten zullen verbeteren aangezien jouw content veel zoekwoorden bevat die interessant zijn voor je doelgroep. De gemiddelde B2B koper begint zijn koopproces met een zoekopdracht. Content marketing speelt hier goed op in door kwalitatieve content voor de doelgroep te leveren.
 

Door consistent content te delen profileer je jezelf als kennisspecialist. De waardevolle kennis die je deelt zal goed zijn voor je imago als content schrijver. Ga dus voor kwaliteit boven kwantiteit. Mensen zullen sneller iets van je aannemen, waardoor je een autoriteit bent op jouw vakgebied. Doordat je kennis uitstraalt, is het gemakkelijker mensen te beïnvloeden tot conversie of aankoop. Maak gebruik van het feit dat jij de specialist bent binnen jouw domein!
 

Waarvoor wordt content marketing ontwikkeld in de B2B?
Het is belangrijk vooraf te bepalen voor wie je de content marketing actie ontwikkeld. Wil je een specifieke doelgroep bereiken of is de insteek bijvoorbeeld leadgeneratie? In de B2B heeft iedere marketeer een doel waarvoor hij of zij content schrijft. Hieronder staat een overzicht op die de content marketing het meest gericht is in de B2B.

 

Top 5 – gericht op

1.       Een specifieke doelgroep - 83%

2.       Leadgeneratie - 80%

3.       Content van klanten - 78%

4.       Het opwarmen van leads - 67%

5.       Buyer persona’s - 37%


De verschillen in de top-3 zijn niet groot. De respondenten hadden de mogelijkheid meerdere antwoorden te geven. Content marketing wordt dus het meest ingezet om een specifieke doelgroep te bereiken. De content wordt vooral verspreid via owned (websites 93% en nieuwsbrief 86%) en social media (90%). In een onderzoek van PR-bureau Waggener Edstrom Communications gaf 61% van de respondenten aan stijgende verkoopcijfers te zien na een succesvolle content-marketingstrategie te hebben geïmplementeerd.
 

Pas op voor de valkuilen!

En toch is het niet eenvoudig om relevante content te verspreiden. Er schuilen altijd wel valkuilen bij het inzetten van een marketingmiddel, ook bij content marketing.
 

Probeer niet te veel vanuit jouw eigen organisatie te schrijven om het niet als verkooppraatje te laten overkomen. Dit kan de lezers juist afschrikken waardoor de content marketing averechts werkt. Dit is zonde van de lead en kan het imago van je bedrijf beïnvloeden!

 

De honger naar content van klanten en prospects zal blijven groeien en de content die je schrijft moet wel ‘snackable’ zijn voor je doelgroep. Klanten worden slimmer en het beslissingsproces juist korter. Het is een kunst om de juiste content op het juiste moment aan te bieden.

Ga aan de slag met content marketing en boek resultaat
Door te starten met content marketing bouw je aan een lange termijn relatie met je doelgroep. Het zal dus niet alleen je online vindbaarheid of status als kennisspecialist verbeteren, maar het zal uiteindelijk ook je specifieke doelgroep bereiken en kwalitatieve leads opleveren. Maak gebruik van onze content planner (rechts op de pagina) om maximaal resultaat te behalen! Heeft u andere vragen? Neem contact met ons op!

 

Delen

Wilt u meer weten over Het gebruik van content marketing in B2B?

Leadgate richt zich op alle organisaties binnen de IT. Alle mensen werkzaam binnen Leadgate hebben een IT achtergrond, begrijpen hoe de markt werkt en hebben technologische kennis.

Wilt u weten wat Anthony Spruijt voor u kan betekenen op het gebied van Online Marketing. of op het gebied van Zoekmachine Optimalisatie. Wilt u daarnaast weten wat uw online mogelijkheden zijn in het verkrijgen van meer leads, meer bezoekers, meer awareness of een beter online resultaat? Neem dan eens contact op met ons.

Overig Nieuws

Alt
Vacature Online Marketing Specialist
| 02 augustus 2018 |
Als Online Marketing Specialist of SEA/SEO Consultant creëer, bouw, beheer en optimaliseer je Google Ads en andere advertentieplatformen. Google Ads,
Lees Meer
Alt
Vacature SEA Consultant
| 01 augustus 2018 |
Als SEA Consultant of SEA Specialist creëer, bouw, beheer en optimaliseer je Google Ads en andere advertentieplatformen. Google Ads, LinkedIn Ads en Google
Lees Meer
Alt
Vacature Online Marketeer B2B
| 27 juli 2018 |
Als Online Marketeer of SEA/SEO Consultant creëer, bouw, beheer en optimaliseer je Google Ads en andere advertentieplatformen. Google Ads, LinkedIn Ads en
Lees Meer