Bezig met laden...

Balans is een bijzonder fenomeen. De ene persoon denkt er niet overna, een ander is erop gefixeerd en vele komen balans pas tegen als deze verstoord wordt.

Balans is iets wat in ieders persoonlijke leven, maar ook in het werkende leven, in evenwicht moet zijn. Wanneer het evenwicht ontbreekt ontstaat er een gevoel dat iets teveel wordt of dat je wilt ontsnappen. Als er zo’n onevenwichtigheid of balansverstoring optreed, ontstaat er een innerlijk gevecht. Je ratio en je gevoel spreken elkaar tegen. Dit is iets wat ik in mijn omgeving steeds vaker, bij steeds meer mensen zie gebeuren. Het is niet voor niets dat het aantal mensen dat bij een psychologisch hulpverlener loopt hoger is dan ooit. Iedereen is op zoek naar zijn eigen balans.

Balans is overal

Balans kom je binnen ieder facet van het leven tegen. Zo draait je accountant de winst- en verliesbalans in elkaar, neemt iedereen wel eens een balansdag en kun je na een zware beproeving weer de balans opmaken. Wanneer de balans zoek is in een relatie ontstaat er een conflict. Wanneer er onbalans ontstaat in de maatschappij of in de wereld, dan kijken we er naar op het Journaal of lezen we erover in de krant.

Te veel informatie geeft onbalans

In de tijd waar steeds meer informatie tot je komt en meer prikkels de balans verstoren, is het belangrijk om tot jezelf te komen. Er zijn nog nooit zoveel burn-outs geweest en er zijn nog nooit zoveel yoga-scholen gestart. Het lijkt de ziekte van deze tijd. Iedereen is DRUK (en) op zoek naar balans. Sterker nog….iedereen om je heen is stiekem bezig om je uit balans te brengen.

Daag je balans uit

Maar wat nou als we anders naar balans gaan kijken? Als we balans gaan zien als iets waar je je op dit moment comfortabel bij voelt? Wanneer je jezelf daar prettig bij voelt, kun je het ook uitdagen om bijvoorbeeld een hogere balans te vinden. Een balans waarbij jijzelf groeit, maar nog steeds in balans blijft. Je gebruikt groei om je balans op te zoeken en dit te overstijgen, maar nog steeds in balans te zijn. Is het eigenlijk niet zo dat je groei nodig hebt om in balans te zijn en uitdaging nodig hebt om te groeien? Nu gaan uitdaging, groei en balans samen en kun je zelf afwegen welke kant je op wilt of wat voor jou balans is. 

Dromen is een hogere balans opzoeken

Een droom is een plek waarin uitdaging, groei en balans samenkomen. Wanneer je droomt regenereren lichaam en geest zich. Het gaat uitdagingen aan en verwerkt de alledaagse zaken. In een droom ben je als persoon vaak op zoek naar een hogere balans en een beter leven. Deze uitdaging ben ik zelf ook jaren geleden aangegaan. Door het najagen van een droom heb ik nu een hogere balans opgezocht die mij uiteindelijk meer balans heeft gegeven.

Marketing en balans

Waarom heb ik het als marketeer nou over balans zul je jezelf afvragen. Juist binnen marketing wordt balans, of tegenhanger onbalans, vaak gebruikt om je te ‘triggeren’. Door te triggeren creëer je een onbalans of maak je mensen bewust van een onbalans, waarna je de balans weer gaat herstellen. Resultaat = succesvolle marketing. Doordat marketing overal in je leven aanwezig is, wordt je door een enorme hoeveelheid informatie constant uit balans gebracht.
 
‘Bij marketing is het van essentieel belang om een balans uit te dagen en deze weer in evenwicht brengen.’
 
Ben je als marketeer kwijt waar je ook alweer mee bezig was? Kijk of je met jouw product of dienst een onbalans kan creëren en deze weer kunt herstellen.
 
Laat het duidelijk zijn dat het vinden van balans misschien wel de grootste uitdaging is van deze tijd. Uiteindelijk houd ik mij vast aan wat een van mijn jeugdhelden Jack Poels (zanger Rowwen Heze) ooit zo mooi schreef in het nummer ‘Blieve Loepe’ (Blijven Lopen).
 
‘Waar je ook loopt en wie je ook bent
Niemand vertelt je wat goed is of slecht
Je komt op het eind bij jezelf terecht’
 
Delen

Wilt u meer weten over De zoektocht naar balans is een mooie uitdaging?

Leadgate richt zich op alle organisaties binnen de IT. Alle mensen werkzaam binnen Leadgate hebben een IT achtergrond, begrijpen hoe de markt werkt en hebben technologische kennis.

Wilt u weten wat Sjors Teeuwen voor u kan betekenen op het gebied van Online Marketing. Wilt u daarnaast weten wat uw online mogelijkheden zijn in het verkrijgen van meer leads, meer bezoekers, meer awareness of een beter online resultaat? Neem dan eens contact op met ons.

Overig Nieuws

Alt
De grootste Wordpress update in tijden: Gutenberg
| 12 oktober 2018 |
Waar de meeste updates van Wordpress vaak stilletjes voorbij gaan, belooft de update naar Wordpress 5.0 een game changer te worden. Dit komt vooral door het
Lees Meer
Alt
Vacature Junior Marketing Automation Specialist
| 10 oktober 2018 |
Als Junior Marketing Automation Specialist zorg je samen met je collega’s uit het Marketing Automation team voor het opzetten, implementeren, rapporteren en
Lees Meer
Een nieuwe stagiair bij Leadgate
| 13 september 2018 |
Hoe kwam ik bij Leadgate? Op Linkedin heb ik mijn profiel helemaal ingevuld, en zichtbaar gemaakt voor recruiters (tip voor alle studenten!) en Jordi heeft
Lees Meer