Marketing as a Service organisatie Leadgate Europe bestaat 5 jaar

28/04/2020

marketing as a service leadgate europe 5 jaar

Leadgate Europe, dé Marketing as a Service organisatie voor IT, Tech en SaaS bedrijven bestaat 5 jaar. Een mijlpaal waar we ondanks de huidige COVID-19 crisis even bij stil willen staan. Want hoe is deze organisatie eigenlijk begonnen en waarom zijn we er zo trots op?

Hoe het begon

Leadgate Europe werd in februari 2014 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel door Feddo van der Molen en Sjors Teeuwen. Het echte levenslicht, of het officieuze begin, zag de organisatie in mei 2015. Toen transformeerde de aanvankelijk gestarte ‘pay-per-lead’-dienst naar een volwaardige online marketing service organisatie voor de IT-branche. Het concept van Marketing as a Service was toen nog volledig nieuw.

(Semi-)concurrenten en potentiële klanten dachten nog altijd liever in het aantal uren wat ze konden verspijkeren dan aan het leveren van concrete output. Het Marketing as a Service concept paste daarnaast erg goed op een IT-markt die zelf volledig in transitie was richting cloud en ‘as a service’ modellen. Op basis van de prestaties van de marketing was daar eenvoudig uit te rekenen hoeveel maandelijkse terugkerende omzet eruit kwam en hoeveel de Marketing as a Service opbracht.

“Al 5 jaar maken wij gebruik van de kennis en kunde van Leadgate. De prettige en persoonlijke aanpak, samen met de behaalde resultaten zijn de reden dat we nog steeds prettig met elkaar samenwerken.”

Datzelfde jaar werd Marketing Automation toegevoegd aan de dienstverlening van Leadgate Europe. In 2015 was Marketing Automation voor veel organisaties nog onbekend terrein, en maakten alleen multinationals er gebruik van. Met de opkomst van nieuwe Marketing Automation-software zagen we de kans schoon om het ook in te gaan zetten voor minder grote partijen. Dit is een slimme keuze gebleken, daar dit voor vele IT-organisaties een ‘eye-opener’ was. Het hielp hen direct om hun online marketing slimmer en daadkrachtiger in te richten en de kwaliteit van leads verder te verbeteren.

Leadgate door de jaren heen

Leadgate tijdlijn

Op dit moment bestaat Leadgate uit een team van 17 medewerkers, verdeeld over teams per specialisme.

Af en toe voelen we ons net een familie. Die band zie je terug in onze samenwerkingen.

Oprichter en Director Marketing & Sales Sjors Teeuwen vertelt: “Ik ben trots op het bedrijf Leadgate en hoe het is gegroeid de afgelopen 5 jaar. Waar ik in het bijzonder trots op ben is dat we steeds nieuwe mensen aan ons binden die enorme persoonlijke betrokkenheid tonen. Hierbij heb ik het zowel over medewerkers en (oud-)klanten van Leadgate Europe, maar ook de mensen daaromheen. Mede door deze persoonlijke betrokkenheid is ons bedrijf telkens in staat zichzelf opnieuw uit te vinden. Wanneer we harder willen groeien of het even wat minder gaat, staan er steeds nieuwe mensen op van binnen of buiten de organisatie die ervoor zorgen dat we innoveren, scherp zijn, opnieuw kunnen groeien en we het uiteindelijk leuk kunnen hebben samen met onze klanten.”

“Dankzij Marketing as a Service van Leadgate Europe heeft Cameo Global zich in de markt kunnen zetten zónder eigen specialisten in huis te moeten halen.”

Op naar ons 10-jarig bestaan

Voor de toekomst zien wij dat data nog een grotere rol gaat spelen in online marketing en het genereren van leads. Daarnaast zien we dat we online steeds meer kunnen ontdekken over de koopmotieven van organisaties en de personen erachter. Op deze zogenoemde ‘Fit data’ en ‘Buying intent data’ zullen we steeds nadrukkelijker inspelen om de profielen van de leads die we nu al genereren rijker te maken. Dit wordt een flinke uitdaging maar zal een verstevigende werking hebben op de resultaten die wij met en voor onze klanten zullen blijven realiseren.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Leadgate voor jouw IT-organisatie kan betekenen? Stuur een e-mail naar info@leadgate.eu of bel naar 010 268 1148.

Norman Vincent Peale

Dr. Norman Vincent Peale (1898–1993) was a minister and author (most notably of The Power of Positive Thinking) and a progenitor of the theory of “positive thinking”.

Schedule a call

Marketing strategy helps you with:

Reid Hoffman

Reid Garrett Hoffman is an American internet entrepreneur, venture capitalist, podcaster, and author. Hoffman was the co-founder and executive chairman of LinkedIn, a business-oriented social network used primarily for professional networking.

Eddy Huang

Edwyn Charles Huang (born March 1, 1982) is an American film director, author, chef, restaurateur, food personality, producer, and attorney. He was a co-owner of BaoHaus, a gua bao restaurant in the East Village of Lower Manhattan.

Mother Theresa

Moeder Teresa, geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu (Skopje, 26 augustus 1910 – Calcutta, 5 september 1997), was een katholieke zuster, stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde en Nobelprijswinnares voor de vrede. … In 2003 werd ze zalig verklaard en op 4 september 2016 volgde de heiligverklaring.

Warren Buffett

Warren Edward Buffett (Omaha (Nebraska), 30 augustus 1930) is een Amerikaans zakenman en investeerder. Hij is directeur en met een belang van 38% grootaandeelhouder van Berkshire Hathaway. Buffett staat al enkele decennia op de lijst van rijkste mensen ter wereld met in 2021 een geschat vermogen van 109 miljard dollar.