LinkedIn Ads Benchmarks 2021

10/02/2022

LinkedIn Ads Benchmarks 2021

Jaarlijks blikken we terug op de advertising resultaten van Leadgate Europe en zetten we deze af tegen benchmarks van de markt, zoals die van het platform LinkedIn Ads. Doordat we voor meer dan 75 IT-organisaties campagnes mochten draaien is de kennis en data in huis om dit goed in kaart te brengen.

LinkedIn Ads

Allereerst iets over het LinkedIn platform. De afgelopen jaren zien we dat er steeds meer organisaties hun weg vinden met Account Based Marketing. Sterker nog, veel organisaties baseren hier hun volledige sales & marketing strategie op. LinkedIn Ads is één van de platformen waar je dit perfect kunt toepassen. Deze stijging heeft direct invloed op de veiling en dus op de CPC’s/CPM’s en CPL’s (Cost Per Lead). Het is dan ook niet gek dat de IT-doelgroep binnen LinkedIn als het meest competitief wordt bestempeld. Stel je voor wat er gebeurd als er 100 adverteerders strijden om de tijdlijn van de CTO van Heineken. 

LinkedIn Ads Benchmarks

Als adverteerder op LinkedIn Ads zul je bij doelgroepen op en rondom IT uit moeten gaan van een CPL tussen de € 100,- en € 150,- met een CTR van 0,30%.

Bij Leadgate hebben we gekeken naar meer dan 75 accounts met in totaal 300+ campagnes en zien we dat het ons gelukt is om een gemiddelde CPL van € 74,98 te behalen met een CTR van 0,40%. Het mooie hiervan is dat het lukt om succesvol te zijn in verschillende stadia van de online marketing funnel. Zo scoren we met top of the funnel content zoals ‘’7 tips voor de werkplek van de toekomst’’ maar ook met mid funnel content zoals referentiecases.

LinkedIn Benchmarks Infographic

LinkedIn Ads, dat klinkt als een simpel spelletje

Maar dat is het niet. Er zitten een hoop variabelen in die jouw organisatie en/of marketingstrategie succesvol kunnen maken of doen falen. Ben je een nieuwe speler binnen de markt of maak je kennis met een nieuwe doelgroep, dan is het logisch dat men niet direct wat van je aanneemt. Je zult vertrouwen moeten opbouwen. Stuur daarom niet direct aan op conversie, maar laat je ideale klant eerst kennis maken met jouw organisatie. Lever waarde met relevante blogs, videocontent of kies voor een infographic.

Hoe marketing volwassen is jouw organisatie?

We dagen je uit om verder te kijken dan leadgeneratie en na te denken over de positionering van jouw organisatie in de markt. Bij Leadgate kijken we met onze strategen per organisatie waar men staat en welke marketing stappen er op dit moment nodig zijn om te groeien. Deze filosofie is uitgewerkt in een aantal levels die verwerkt zijn in ons Leadgate B2B Maturity Model. Benieuwd in welk level jouw organisatie zit? Je leest het in onze whitepaper.

Gerelateerde content

Norman Vincent Peale

Dr. Norman Vincent Peale (1898–1993) was a minister and author (most notably of The Power of Positive Thinking) and a progenitor of the theory of “positive thinking”.

Schedule a call

Marketing strategy helps you with:

Reid Hoffman

Reid Garrett Hoffman is an American internet entrepreneur, venture capitalist, podcaster, and author. Hoffman was the co-founder and executive chairman of LinkedIn, a business-oriented social network used primarily for professional networking.

Eddy Huang

Edwyn Charles Huang (born March 1, 1982) is an American film director, author, chef, restaurateur, food personality, producer, and attorney. He was a co-owner of BaoHaus, a gua bao restaurant in the East Village of Lower Manhattan.

Mother Theresa

Moeder Teresa, geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu (Skopje, 26 augustus 1910 – Calcutta, 5 september 1997), was een katholieke zuster, stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde en Nobelprijswinnares voor de vrede. … In 2003 werd ze zalig verklaard en op 4 september 2016 volgde de heiligverklaring.

Warren Buffett

Warren Edward Buffett (Omaha (Nebraska), 30 augustus 1930) is een Amerikaans zakenman en investeerder. Hij is directeur en met een belang van 38% grootaandeelhouder van Berkshire Hathaway. Buffett staat al enkele decennia op de lijst van rijkste mensen ter wereld met in 2021 een geschat vermogen van 109 miljard dollar.