Verhoog de conversieratio van jouw IT-bedrijf door te focussen op de juiste job functions op LinkedIn

22/04/2022

LinkedIn job functions

LinkedIn is het meest effectieve social media platform voor het toepassen van B2B marketing. De sleutel tot het succes bij LinkedIn zit hem vooral in het instellen van goede targeting. Zoals iedere marketeer kan beamen is het een uitdaging om de exacte functietitels te bepalen waarop de advertentie zich moet richten. Dit komt bijvoorbeeld doordat functietitels per branche kunnen verschillen of doordat mensen soms meerdere functies binnen hetzelfde bedrijf vervullen. Juist door deze uitdaging kan de job functions optie van LinkedIn zeer nuttig zijn.

De beste manier om te profiteren van deze targeting optie is om de job functions te combineren met de job seniority filteroptie. Door deze twee opties te combineren formuleer je een sterke kwalificatie en doelgroep. Deze combinatie van targetingopties maakt het mogelijk om waardevolle besluitvormers binnen relevante functies te bereiken. In dit blog lichten we toe welke functietitels er binnen de verschillende job functions vallen die LinkedIn aanbiedt.

Maak kennis met de 26 job functions die LinkedIn biedt

Hieronder gaan we dieper in op de job functions die LinkedIn aanbiedt en welke functietitels daar bijvoorbeeld onder vallen. Deze informatie is waardevol om jouw LinkedIn targeting naar het volgende niveau te tillen en de doelgroep van jouw IT-bedrijf beter te bereiken.

Administratief

Binnen deze job function houden mensen bezig met het helpen bij het soepel laten draaien van een bedrijf. De functietitels in deze job function lopen sterk uiteen. Administratie omvat een breed scala aan taken zoals algemene kantooradministratie, het beantwoorden van de telefoon, communiceren met klanten, gegevens bijhouden en invoeren. Voorbeelden van relevante functietitels zijn: administratieve assistenten, secretaresses, boekhouders, en office managers.

Focus je daarnaast meer op de klikpercentage van e-mails. Hoe hoger de interactie is met jouw content, hoe beter de e-mail. Deze data geeft een goede weerspiegeling of de content aansluit bij jouw doelgroep of niet. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met het A/B-testen van CTA’s of de opbouw van de e-mail zelf.

Bedrijfsontwikkeling

Mensen binnen de job function bedrijfsontwikkeling zijn bezig met het onderzoeken van strategische vooruitzichten voor een bepaalde organisatie, zoals het ontwikkelen van partnerschappen of andere commerciële relaties of het ontdekken van nieuwe marktkansen, waaronder fusies, partnerschappen en zakelijke initiatieven. Voorbeelden van deze functietitels zijn: algemeen directeur, manager bedrijfsontwikkeling, specialist fusies en overnames, chief executive officer en chief marketing officer.

Consultancy

Bij de job function consultancy is de belangrijkste taak het begeleiden van individuen of bedrijven op een bepaald expertisegebied. Relevante voorbeelden van functietitel zijn: consultants, verkoopadviseurs en CRM-consultants. 

Financiële administratie

Mensen binnen deze job function houden zich bezig met het meten en verwerken van zakelijke en financiële transacties en het analyseren, verifiëren en rapporteren van resultaten. Enkele relevante voorbeelden van functietitels zijn auditors, belasting specialisten en accountants.

Financiën

Dit is een brede term die verwijst naar functietitels die zich bezighouden met de financiën en het kapitaal van een bedrijf. Hieronder vallen functietitels in corporate finance, investment management, risk management, verzekeringen en bankfuncties die fondsenbeheer omvatten.

Gezondheidszorg

Binnen deze job function vallen functietitels die zich bezighouden met: diensten voor diagnose, preventie, behandeling, genezing of verlichting van een fysieke, mentale of gedragsmatige gezondheidstoestand, ziekte, ongeval of aandoening. Functietitels die onder deze job function vallen zijn onder meer artsen, verpleegkundigen, tandartsen, gezondheidstechnici, orthopedisten, assistenten en administrateurs in de gezondheidszorg.  

Human resources

Mensen binnen deze job function houden zich bezig met het lokaliseren, screenen, werven en opleiden van sollicitanten. Voorbeelden van functietitels zijn: chief human resources officers, human resources analysts, human resources directors, en recruiters.

Informatietechniek

Onder informatietechniek vallen mensen die zich bezig houden met computergebaseerde informatiesystemen ontwerpen, ontwikkelen, toepassen, installeren, ondersteunen en beheren binnen een bedrijf. Relevante voorbeelden van functietitels zijn: chief information officers, database ontwikkelaars, IT-auditors, SAP-consultants en telecommunicatie managers.

Inkoop

Mensen binnen deze job function zijn verantwoordelijk voor de selectie en kwalificatie van, en onderhandeling met leveranciers als het gaat om de aankoop van goederen en diensten voor het bedrijf. Deze functies zijn hoogstwaarschijnlijk verbonden aan inkoopteams. Relevante voorbeelden zijn inkoopmedewerkers, supply chain managers, supplier relationship managers en contract managers.

Juridisch

Onder de job function juridisch hebben mensen verschillende rollen die verbonden zijn met de rechtspraktijk. Hieronder vallen functietitels zoals: advocaten, juridisch medewerkers en anderen die juridisch advies of raad geven.

Kunst en design

Deze job function omvat een een verscheidenheid aan creatieve rollen, welke in twee hoofdcategorieën worden opgesplitst: 1) kunstenaars die zich bezighouden met het overbrengen van ideeën die meerdere betekenissen kunnen hebben en 2) ontwerpers die zich meer bezighouden met het produceren van oplossingen met meetbare resultaten. Voorbeelden van functietitels zijn: kunstenaars, ontwerpers, presentatoren, acteurs en architecten.

Kwaliteitsborging

Bij kwaliteitsborging gaat het om job functions die ervoor moeten zorgen dat een bepaald kwaliteitsniveau van een dienst of product wordt gehandhaafd. Het kan ook gaan om kwaliteitsborging van software of hardware. Voorbeelden van functietitels zijn: bedrijfsanalisten, kwaliteitscontroleurs in de gezondheidszorg, testers en software testers. 

Maatschappelijk werk en welzijnsvoorzieningen

Deze job function is een categorie van overheidsdiensten die bedoeld zijn om de gemeenschap te helpen en te ondersteunen, zoals onderwijs, medische zorg en huisvesting. Tot deze functietitels behoren meestal maatschappelijk werkers, therapeuten en psychologen.

Marketing

Onder de job function marketing vallen mensen die zich bezighouden met de reclame voor distributie van goederen en diensten, evenals de verkoop van goederen en diensten aan specifieke consumentengroepen. De marketingfunctie omvat reclame, branding, marktonderzoek en marketing analisten. Directe verkoop, communicatie met de pers en productmanagement vallen er echter niet onder. Voorbeelden van relevante functietitels zijn: chief marketing officers, creative directors, marketing managers, en content marketing specialisten. 

Media en communicatie

Binnen deze job function draaien de rollen om het beheren van media die relevante informatie doorgeven aan het grote publiek. Functietitels die hieronder vallen zijn: schrijvers, journalisten, massamedia, public relations, website beheer, en meer. Omdat dit de meest veranderde categorie is van alle job functions raden wij je aan om deze eens te testen en te kijken of deze job function interessant is voor jouw bedrijf. 

Militaire en beveiligingsdiensten

Mensen binnen deze job function hebben een functiet met het doel om mensen, bedrijven en de samenleving veilig te houden. Hierbij kun je denken aan functietitels binnen: krijgsmacht, rechtshandhaving en particuliere beveiliging. Voorbeeld functietitels zijn brandweerlieden, politieagenten, luchthavenbeveiliging en rechercheurs.

Ondernemerschap

Onder ondernemerschap vallen mensen die betrokken zijn bij het opzetten van nieuwe ondernemingen en projecten. Voorbeelden van functietitels zijn: oprichters, bestuursleden, partners en eigenaren. 

Ondersteuning

Bij ondersteuning gaat het om functies waarbij mensen diensten verlenen die erop gericht zijn om klanten te helpen een product of dienst zo goed mogelijk te gebruiken. Het kan hierbij gaan om ondersteuning bij product- of dienst planning, installatie, opleiding, probleemoplossing, onderhoud en upgrading. Enkele voorbeelden van veel voorkomende functietitels zijn: klantenservice specialisten, callcenter managers en support vertegenwoordigers.

Onderwijs

Mensen binnen de job function onderwijs zijn verantwoordelijk voor het bijdragen aan de leerontwikkeling van studenten. Belangrijk om te weten dat bedrijfscoaches hier niet onder vallen, aangezien deze doorgaans onder human resources vallen. Het gaat hier om functietitels als: decanen, leraren, kleuteronderwijzers en bijlesdocenten.

Onderzoek

Binnen de job function onderzoek houden mensen zich bezig met data-analyse en wetenschappelijk, commercieel en marktonderzoek. Enkele voorbeelden van de functietitels die in deze job funtion thuishoren zijn: chemici, gezondheidsonderzoekers, onderzoeksanalisten, product managers en data scientists.

Operationeel

Onder de job function operationeel vallen mensen die helpen om een bedrijf efficiënt te laten draaien door gebruik te maken van interpersoonlijke, communicatie- en projectmanagement vaardigheden. Hieronder vallen ook mensen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van infrastructuren, site operations, en productieactiviteiten. Dit kan ook gelden voor marketingactiviteiten, IT-activiteiten en IT-infrastructuur. Afhankelijk van de aard van de functietitel, kunnen verschillende job functions elkaar overlappen. Voorbeelden van relevante functietitels zijn: operations assistants, operations analisten, business operations managers, en chief operations officers.

Productmanagement

Binnen deze job function vallen functies die betrokken zijn bij de ontwikkeling, lancering en het beheer van een product of dienst in overeenstemming met de bedrijfsdoelstellingen van het bedrijf. Hun verantwoordelijkheden strekken zich ook uit over de volledige levenscyclus van een product, van concept tot ontwikkeling en marktintroductie. Voorbeelden van relevante functietitels zijn: product managers, product owners, group product managers en directors of product management.

Programma- en projectmanagement

Onder programma- en projectmanagement vallen functies die zich bezighouden met projectbeheer, terwijl ze ook processen, tijdschema’s en activiteiten tussen teams coördineren. Project managers, programma managers, projectbeheerders, business process managers en agile consultants zijn enkele voorbeelden van functietitels binnen deze job function.

Techniek

De job function techniek bevat mensen die betrokken zijn bij de creatie, verbetering en toepassing van de producten en oplossingen van hun bedrijf door het gebruik van wetenschappelijke principes. Enkele relevante functietitels van deze categorie zijn: luchtvaartingenieurs, software-ingenieurs, codeeringenieurs en civiele ingenieurs.

Vastgoed

Hieronder vallen mensen die klanten helpen bij het vinden en kopen van een nieuw huis of commercieel vastgoed, en ook bij het onderhandelingsproces. Hier gaat het om functietitels zoals: vastgoedmakelaars, vastgoed vermogensbeheerders en vastgoedbeheerders. 

Verkoop

Onder verkoop vallen mensen die verantwoordelijk zijn voor de presentatie en verkoop van producten en diensten aan individuele klanten of bedrijven, om inkomsten en zakelijke kansen voor hun bedrijf te genereren. Voorbeelden van veel voorkomende functietitels zijn: sales consultants, account executives, sales representatives, en sales managers.

 

Nu duidelijk is wat alle job functions zijn en welke functietitels daarbij horen wordt het targeten op LinkedIn een stuk eenvoudiger. Ondanks dat de targeting-opties binnen LinkedIn een goed startpunt bieden, is het wel belangrijk om te blijven testen en experimenteren met de targeting van je campagnes. Dit is vooral van belang omdat de meeste functietitels onder verschillende job functions vallen.

Hoe helpt Leadgate?

Bij Leadgate Europe hebben we veel ervaring met het succesvol benutten van de targeting-opties van LinkedIn voor IT-bedrijven. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen LinkedIn voor jouw IT-bedrijf? Ons online advertising team vertelt je er graag meer over. Vraag een adviesgesprek aan met onze specialisten via onze contactpagina of bel naar 010 268 1148.

Gerelateerde content

Norman Vincent Peale

Dr. Norman Vincent Peale (1898–1993) was a minister and author (most notably of The Power of Positive Thinking) and a progenitor of the theory of “positive thinking”.

Schedule a call

Marketing strategy helps you with:

Reid Hoffman

Reid Garrett Hoffman is an American internet entrepreneur, venture capitalist, podcaster, and author. Hoffman was the co-founder and executive chairman of LinkedIn, a business-oriented social network used primarily for professional networking.

Eddy Huang

Edwyn Charles Huang (born March 1, 1982) is an American film director, author, chef, restaurateur, food personality, producer, and attorney. He was a co-owner of BaoHaus, a gua bao restaurant in the East Village of Lower Manhattan.

Mother Theresa

Moeder Teresa, geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu (Skopje, 26 augustus 1910 – Calcutta, 5 september 1997), was een katholieke zuster, stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde en Nobelprijswinnares voor de vrede. … In 2003 werd ze zalig verklaard en op 4 september 2016 volgde de heiligverklaring.

Warren Buffett

Warren Edward Buffett (Omaha (Nebraska), 30 augustus 1930) is een Amerikaans zakenman en investeerder. Hij is directeur en met een belang van 38% grootaandeelhouder van Berkshire Hathaway. Buffett staat al enkele decennia op de lijst van rijkste mensen ter wereld met in 2021 een geschat vermogen van 109 miljard dollar.